Seminar Kerjaya PEMBINA di SESTER

Pada 31 October 2008, PEMBINA Terengganu telah menjayakan Seminar Kerjaya di Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu (SESTER). Objektif seminar ini adalah untuk memberi pendedahan awal kepada para pelajar tentang prospek kerjaya dan cabarannya. Ia juga bertujuan untuk membantu pelajar dalam mebuat pilihan kerjaya yang akan diceburi kelak. Program bermula seawal 9.00 pagi dan berakhir pada pukul 12.00 tengah hari.

PEMBINA di SESTER

PEMBINA di SESTER

Dewan Seminar

Dewan Seminar

Khusyuk mendengar penerangan

Khusyuk mendengar penerangan

Sebanyak lima jenis bidang kerjaya professional telah dibentangkan; Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan Mekanikal, Perakaunan dan Perubatan. PEMBINA telah mendapat maklum balas yang sangat positif daripada para pelajar tentang Seminar Kerjaya ini. Kebanyakkan pelajar menggalakkan PEMBINA supaya menjadikan Seminar Kerjaya sebagai aktiviti tahunan. Ada juga yang mencadangkan supaya lebih banyak jenis kerjaya boleh dibentangkan dan diberikan penerangan.

Kejuruteraan Kimia

Kejuruteraan Kimia

Kejuruteraan Mekanikal

Kejuruteraan Mekanikal

PEMBINA Terengganu mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan Seminar Kerjaya ini. Semoga para pelajar di SESTER berjaya dalam membuat pilihan kerjaya masing-masing insyaAllah.

Advertisements

2 Responses

  1. assalamualaikum,

    KRIM Gombak nak buat seminar kerjaya utk sekolah2 di kawasan gombak bulan depan. Ana in charge of sesi pembentangan tips interview & forum yg insyaAllah melibatkan ikhwah2 kita. Boleh kongsi kertas kerja atau soalan2 utk ahli panel?jzakallahukhair.

  2. Ws. Akh Umar boleh berhubung directly dgn saudara Bakri (chemusbecker@yahoo.com), wakil KRIM Terengganu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: